A mákfagyi sikerén felbuzdulva, egy másik különleges ízű fagyit készítettem. Azért is különleges, mert az alap krém főzött, tej alapú krém. Ez nagyon finom lágy fagyit eredményezett és a limoncello pedig kicsit fűszeressé tette és kiemelte a citrom aromáját.
Az eredeti receptet Bonbon Mániánál olvastam. (itt) Én egy kicsit változtattam rajta, a család igényeire szabtam és így készítettem.
Hozzávalók:
- 4 db tojás sárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukot
- 25 dkg házi krémsajt
- 4 dl szója tej
- 2 db citrom leve
- 0,5 dl Limoncello likör
A házi krémsajt receptje (itt)
Készítés: A szója tejet felmelegítem. A cukrot, vaníliás cukrot és tojásokat fehéredésig keverem. A langyos szója tejet részletekben hozzá keverem a kikevert tojásokhoz és alacsony hőmérsékleten, állandó keverés mellett besűrítem. (kb. 20 perc) Vigyázni kell, hogy ne forrjon fel, mert akkor a tojás kicsapódik. Amikor besűrűsödött, akkor hozzá adom a citrom levet és a Limoncellot. Jól elkeverem és hagyom kihülni. Ha kihült bele keverem a házi krémsajtot. Botmixer segítségével künnyű krémmé habosítom. Egy éjszanára hűtőben jól lehűtöm.(zárható műanyag dobozban) Másnap fagyi gépben az előírás szerint 25-30 perc alatt kifagyasztom. Zárható dobozban, mélyhűtőben tárolom.
Tálalás előtt fél órával kiveszem a mélyhűtőből, így könnyen kanalazható lesz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: