Csokoládé Kreatívan

Lisztmentes csokitorta …Blogkóstoló 10.

A Blogkóstoló 10. háziasszonya most Kisildi volt (blog itt), akinek a kiváló receptjeit már régóta olvasgatom. A híres D. N. K. (recept itt) receptje megragadott és el is fogom készíteni, de most a vállalt feladatomnak szerettem volna először eleget tenni. Nevezetesen, hogy a játékban szereplő blogpárom Gasztrómanó (blog itt) blogjáról valamalyik édességet elkészítsem. Nem volt könnyű dolgom, mert olyan sok jó receptet találtam, hogy alig tudtam választani. Nagyon tetszett a Citromos áfonyás sütemény (Svéd) (itt), vagy a Francia mékos krémes (itt), de végül a Lisztmentes csokitorta mellett döntöttem, mert ezt a csokis blogomba beírhatom és így olyan tortát készítek, amelyet lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.
A torta várakozáson felül finom lett! Köszönöm a receptet.
Eredeti recept (itt)
Hozzávalók:         

  • 300 gr étcsokoládé
  • 125 gr margarin
  • 1 teás kanál inst. kávépor (nálam: 1teás kan. frissen főzött kávé (pressó))
  • 150 gr cukor
  • 1 cs. vaníkiás cukor
  • 6 tojás
  • csipet só
  • 1 teás kanál Baileys ( elhagyható )
  • 5 dkg dió ( nálam: török mogyoró apróra vágva, kissé megpirítva )

Készítés:     A sütőt 180 fokra előmelegítem.

  • A mogyotót felaprítom (géppel) és néhány perc alatt egy serpenyőben megpirítom.
  • A kávét lefőzöm.
  • A csokit és a margarint vízgőz fölött felolvasztom.
  • A tojások sárgáját és a cukor felét fehéredésig keverem.
  • Hozzá adom a vaníliás cukrot és a felolvasztott csokit.
  •  Hozzá keverem a Baileys-t , a mogyorót és a kávét.
  • A tojás fehérjét a maradék cukrral és a csipet sóval kemény habbá verem, és bele forgatom a csokis masszába.
  • Én szilikon formába öntöttem, (de lehet kivajazott, kilisztezett kapcsos fomába tenni 23 cm átmérőjűbe) és180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem.
  • Hagytam a formában teljesen kihülni és ezután borítottam ki.
  • A tetejét porcukorral díszítettem.

Mindenkinek ajánlom, az elkészítése egyszerű és kínálhatjuk vendégeknek egy tea vagy kávé mellé, diszítve gyümölcspürével ünnepi süteményként is.

       

    Kommentek


    Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

    | Regisztráció


    Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
    Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!