A hétvégén vendégeket vártunk. A fiam névnapját ünnepeltük. Mi legyen az ünnepi édesség? Napokon át töprengtem, mert ebben a tikkasztó melegben a fagyi lenne a legjobb. de nem találtam elég ünnepinek. Hosszas töprengés után, azt találtam ki, hogy a baileys fagyiból tortát fogok készíteni. Olyan, mint a vienetta csak nem vanília fagyiból készül. Na, ez jó ötletnek tűnt…
Praliné Paradicsomnál inspirálódtam (itt) és elkészítettem a baileys fagyitortát.
Baileys fagyi receptje (itt)
Hozzávalók a csokilapok készítéséhez:
- 18 dkg étcsokoládé
- 4,5 dkg kakaóvaj pasztilla (itt vásároltam)
Csokilapok készítése:
- Egy 11x30x6 cm-es sütőforma alját körbe rajzoltam 3-szor, sütőpapíron.
- 18 dkg étcsokoládét a csokiolvasztó gépben felmelegítettem.
- 4,5 dkg kakaóvaj pasztillát mikróban felolvasztottam.
- A kakaóvajat és az olvasztott csokit alaposan összekevertem.
- Ebből a kakaóvaj és csoki keverékéből 3-4 evőkanállal tettem az előzőleg megrajzolt formára és egyenletesen elsímítottam.
- Így jártam el mindhárom megrajzolt forma esetében.
- Természetesen a sütőpapírt, mielőtt a csokit rákanalaztam volna, egy deszkára fektettem és a deszkával együtt a csokival kikent sütőpapírt a hűtőbe tettem (kb. fél órára)
- Amikor a fagyi elkészült, a sütőformát kibéleltem műanyag fóliával és a fagyi 1/3 részét bele kanalaztam, egyenletesre simítottam.
- Ráhelyeztem a csoki lapot és ugyan így jártam el még kétszer.
- Mélyhűtőbe helyeztem egy éjszakára.
- Másnap kiborítottam a formából, a fóliát könnyedén lehúztam róla, tejszínnel és reszelt csokival díszítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: