Számomra az ősz nem az elmúlást, a szomorúságot idézi, hanem épp ellenkezőleg, az örömöt, a bőséget, a vidámságot. Hiszen, milyen jó is látni a terméstől roskadozó almafákat, őszibarackfákat, a friss gyümölcs illatát, ízét érezni. Vagy gondoljunk csak a hegyoldalakon, dombos lankákon sorakozó szőlőtőkékre, a szüretre, a szüreti bálra, a finom nemes italra, a borra.
A kamrában sorakoznak a befőttek, savanyúságok, különféle lekvárok. Készülünk a télre.
Nincs már olyan nagy meleg, nem kívánjuk a jeges, hűsítő finomságokat. Ilyenkor készülnek a legfinomabb gyümölcsös sütemények, torták.
A magam részéről nagy izgalommal várom a hűvösebb napokat, mert ismét indulhat a konyhámban a bonbon készítés. Számtalan ötletem van az ünnepekre és a hétköznapokra is.
A napokban bevásárló kőrúton voltam,-nem nagyon szeretem ezt a tevékenységet- de egy mindenképpen jó benne, hogy a supermarket könyvespolcain is körülnézhetek ilyenkor. Így akadtam rá erre a kis könyvecskére, amely tele van csokis süteményekkel. De nem is akár milyenekkel, hanem a legfinomabbakkal. Brownie, maffin, Sacher-torta… és még sok más. Nagyon szeretem az olyan sütiket, amelyek több, más ízzel, vagy pl. gyümölccsel párosíthatunk, variálhatunk. Na, ezek a sütemények, itt ebben a könyvecskében pont ilyenek. Kínálhatunk hozzájuk friss gyümölcsöt, vagy egy pohár vörös, vagy fehér bort.
Egyszóval, az őszi örömök és ez a könyvecske a lehetőségek tárházát adja nekem.
Az első munkám ebből a könyvből: A kétszínű brownie kocka.
- 125 g vaj, feldarabolva
- 200 g étcsokoládé, durvára vágva
- 330 g porcukor
- 3 tojás, könnyedén felverve
- 160 g finomliszt,
- fél káv. kan. sütőpor (a liszttel elkeverve)
- 35 g kakaópor
- 125 g vaj, feldarabolva
- 200 g fehér csokoládé, durvára vágva
- 220 g porcukor
- 3 tojás, könnyedén felverve
- 150 g finomliszt,
- 1 káv. kan. sütőpor (a liszttel elkeverve)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: