A napokban tettem-vettem a házban, elnéztem a kutyám vidám önfeledt szaladgálását… Kiléptem a kertbe, – szeretem az őszi kert látványát, a simogató, langyos, kissé bágyadt nap melegét – olyan békés. Talán ez tette, vagy valami más, – ki tudja, az emlékek, hogy furakodnak be a hétköznapok gondolatai közé – a kisfiam jutott eszembe, – négy éves forma lehetett – ahogy drazsét eszegetett. Kivett egyet a csomagból, megnézte, leharapott egy kicsit a csokiburokból, még egyszer megnézte, még egy kis csoki falatka, még egy… és ott a töltelék, a meglepetés… Hármat-négyet megevett, gondosan elcsomagolta, betette a fiókba – a csokis fiókba – mert, hogy nálunk ilyen is volt ám. Kedves emlék. Mosolyt csalt az arcomra…
Később átlapoztam a Fahéj magazin tavaszi számát, (2013/tavasz) a legnagyobb meglepetésemre, a sok-sok
fantasztikus kínálat mellett, (legszívesebben mind elkészíteném) drazsé receptet is találtam. Praliné Paradicsom kiváló, nagyon kreatív munkája. A blogjában is ír róla, mármint a magazinban való jelenlétről (itt). A recepten egy kicsit változtatnom kellett, mert nekem nem volt liofilizált málna itthon, (az igazság az, hogy még nem sikerült beszerezni) de ha sikerül megvásárolnom, akkor a pontos leírás alapján is el fogom készíteni. Gondolom a málna nagyon jó aromát ad neki. A liofilizált gyümölcs helyett, finomra aprított pörkölt, sótlan földimogyorót használtam, ami szerintem nem igazán érvényesült a csoki és a cseresznye mellett, de a chili az pont annyira tette csípőssé amennyire kellett.
Hozzávalók:
- 100 g aszalt feketecseresznye
- 60 g étcsokoládé
- 10 g pörkölt földimogyoró (sótlan)
- 40 g porcukor
- 1 teás kan. kukorica kéményítő
- jó késhegynyi chili (a mogyorós-keményítős porcukorhoz)
- 1 g kakaóvaj pasztilla (itt vásároltam)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: