Terveim között szerepel, hogy könnyen, egyszerűen előállítható csokoládés édességet készítsek, alternatívát kínálva azoknak a kedves olvasóknak, akik nem érzik magukat elég bátornak, hogy bonbont készítsenek, bár szeretnék családjukat, barátaikat kreatív gasztróajándékkal meglepni.
A csokifalatkák elkészítéséhez nincs szükség speciális eszközökre, hiszen szilikon bonbon forma helyett használhatunk -minden háztartásban megtalálható-, szilikon jégkocka készítő formát, a csokiolvasztó gép helyett, vízgőz felett is olvaszthatjuk a csokoládét. Talán a hőmérőt érdemes beszerezni. (beszerzési forrás:(itt) ) A csoki temperálásához nem feltétlenül kell vásárolni kakaóvajat, mert van olyan módszer is, mely nem igényli ezt.
Egy biztos, ha majd a kezedben tartod kedves olvasó a magad által készített kis csoki csodát, magával ragad az alkotási vágy és nem lesz megállás… még szebb és még finomabb szobrocskákat akarsz és fogsz is készíteni, ez egészen bizonyos.
Hozzávalók:
- 15 dkg magas kakaó tartalmú étcsokoládé (nálam: 70%-os Lindt étcsokoládé)
- 1 dkg török mogyoró
- 3 dkg kandírozott ananász
- A mogyorót aprító gépben durvára aprítom.
- Az ananászt szintén aprító géppel aprítom, de nagyon rövid ideig, hogy ne legyen lágy massza.
- A csokit temperálom.
- A temperált csokiba keverem a mogyorót és az ananászt.
- Szikikon formába öntöm a masszát.
- Az asztal laphoz ütögetem a formát, hogy a levegő buborékok távozzanak belőle, így lesz szép, sima felületű a csoki.
- Kb. 30 percre hűtőbe teszem.
- Hűtés után (ilyenkor a csoki már teljesen szilárd) kiborítjuk a formából.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: