Húsvét előtt sokat töprengtem, hogy mit is süssek. Sok vendéget vártunk és mindenkinek a kedvében szerettem volna járni. Végül brownira esett a választásom. Két recept is volt, amivel már régóta kacérkodtam, az egyiket kedvenc szerzőm, Petrik Adrien A másik kert c. (recept itt 274. old.) könyvében találtam, a másikat, A két cica konyhája blog szerzőjének szakácskönyvében (itt) fedeztem fel. A választásom Petrik Adrien receptjére esett (valójában Nigella Lawson (itt) recept), amit egy kicsit ötvöztem az fentebb említett blogger receptjével.
A vörösborban sült meggyet már Bonbon Mániánál is olvastam (itt). Eredetileg Dalla Cucina receptje (itt)
Nagyon finom süti, nem éppen olcsó, viszont sok csoki és még ennél is több kalória van benne…
Hozzávalók:
- 37,5 dkg vaj
- 37,5 dkg magas kakaótartalmú fekete csoki
- 6 tojás
- 1 teás kan. vaníliaesszencia (nálam 1 mokkás kan. őrölt bourbon vanília)
- 50 dkg cukor
- 22, 5 dkg liszt
- csipet só
- kb. két marék pörkölt, sótlan mogyoró
- 5-6 ev. kan. vörösborban sült meggy
- 1 kg magozott meggy (nálam fagyasztott)
- 100 gr barna cukor
- fél teás kan. őrölt fahéj
- fél kávés kan. fehér bors
- 150 ml testes vörösbor
- 50 ml jó minőségű vörös bor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: