Mindig fejtörést okoz, ha különleges alkalomra készítek bonbont. Tavaly, három különböző ízesítésű bonbont csomagoltam úgy, mint a virágcsokrot és nyújtottam át nagy-nagy szeretettel… (recept itt)
Most, új bonbon formába, különleges ízesítésű csokit készítettem. De, hogy még ünnepélyesebb legyen, ezüstös díszítést kaptak a bonbonok, hiszen annak szeretném adni, akivel a legkülönlegesebb, eltéphetetlen kapocs köt össze, az Édesanyámnak.
Hozzávalók: Krém
- 100 gr tej csoki Callebaut 33,6%
- 80 gr fehér csoki
- 70 ml tejszín
- 3 teás kan. Cointreau 60%-os
- 2 dkg puha vaj
- 3 db egész szegfűszeg
- késhegynyi őrölt fahéj
Burok: 28 db bonbon
- 40 dkg 53,8 % Callebaut étcsokoládé
- 4 gr kakaóvaj por
- ezüst lüszter por
Készítés: Krém
Tejszínt gyöngyözésig melegítem. Beleteszem a szegfűszeget és kb. 10 percig hagyom benne, majd kiveszem, kicsit felmelegítem, hozzáadom a darabolt csokit, az őrölt fahéjat, átkeverem, beleteszem a cointreaut és egyneműre keverem. Ha a krém 35 fok-ra hűlt, akkor hozzáadom a puha vajat, átkeverem. Ha kihűlt, botmixerrel kicsit átkeverem. Szobahőn hagyom állni.
Burok: A csokit felolvasztom, temperálom, betöltöm a krémet és lezárom a bonbonokat. Erről a műveletről (itt) olvashattok.
A kész bonbont egy kicsi ecset segítségével áthúzom ezüst lüszter porral. Így lesz igazán ünnepélyes.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: