A nyár végére nálam is elkészült egy olyan fagyi, ami nem nevezhető átlagosnak. Bár nagyon szeretem az eper, a málna, a citrom (de csak, ha krémes állagú), vanília, a… és sorolhatnám még sokáig, a finomabbnál finomabb ízeket, de már szerettem volna valami mást, valami ínyenceknek valót készíteni. A választásom a sörfagyira esett. A recept (itt), ami inspirált, világos sört ajánl, de én mindenképpen a barna sörre szavaztam és a fehér cukor helyett, lágy barna cukrot társítottam hozzá, a különlegesen finom aromája miatt. Sörből a kiváló minőségű Guinness-t választottam. A férjem, aki a fő kóstolóm, azt mondta, hogy ez a legfinomabb, amit eddig készítettem (megjegyzem, mindig ezt szokta mondani), mert az ízek nem tolakodóak és egymás után érkeznek és a sör íze nem dominál, de egyértelműen felismerhető.
Hozzávalók:
- 4 tojássárgája
- 100 g lágy, barna cukor
- 200 ml barna sör (nálam Guinness)
- 200 ml tejszín (nálam laktózmentes)
- fél kávéskanál őrölt gyömbér
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- egy csipet só
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: