Ha gyors és nagyon finom desszertet szeretnénk készíteni, akkor jöhet a pohárkrém. Itt aztán használhatjuk a fantáziánkat, mert végtelem variációs lehetőség áll a rendelkezésünkre.
Panna cottát készítettem narancszselével. A tetejére pedig csokoládényesedéket halmoztam. Nagyon finom lett. A férjem azt mondta, hogy jobb mint a sörfagyi.
Panna cotta hozzávalói:
- 200 ml tej (laktózmentes)
- 400 ml tejszín (laktózmentes)
- másfél ev. kan. zselatin
- 80 g porcukor
- 1 teás kan. vanília kivonat
- késhegynyi vaníliapor
Narancszselé hozzávalói
- 20 dkg narancshús (filézve, lecsöpögtetve)
- 1 ev. kan porcukor
- 50 ml a narancs levéből
- 25 ml limoncello
- 5 g almapektin
A narancszselé készítése:
A narancsot megmosom, megtisztítom, lehúzom a hártyát is a gyümölcshúsról.
Egy kisebb lábosba felteszem főni a narancsot, a cukrot és a narancslevet. Mielőtt forrni kezd hozzáadom az almapektint. Még öt percig folyamatosan keverem (ez alatt az idő alatt eléri a megfelelő állagot). Elzárom a gázt és hagyom kicsit hűlni, majd hozzáöntöm a limoncello-t is
Panna cotta készítése:
A tejet felforralom, hozzáadom a tejszínt és gyöngyözésig melegítem. Beleteszem a cukrot a vanília kivonatot és a vanília port. Leveszem a tűzről. A zselatint, utasítás szerint, vízben oldom és állandó keverés mellett hozzáadom a krémhez. Kevergetve félig kihűtöm.
Nagyobb, szép poharat választok és először a narancszseléből teszek bele, majd a krémből, végül pedig étcsokoládé nyesedéket halmozok rá.
Hűtőbe tettem ott várta a vendégeket…
A csokoládé nyesedéket kb. 5 dkg 65%-os étcsokoládéból készítettem. A kést a csoki oldalán végighúztam, így szép csokoládé törmelék keletkezett.
Mennyiség függ attól, hogy mekkora poharat választunk. Nekem három nagyobb pohárral lett ebből az adagból.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: