Mostanában, naponta készülnek nálam a bonbonok, csak a bejegyzés marad el, néha még a fotó is. Most erős elhatározásra jutottam, nincs új bonbon, amíg az összes bejegyzést nem pótoltam! Na, akkor most hajrá… Itt van mindjárt ez a vaníliakrémes-szezámmagos, amit másik két társával együtt Marikának készítettem (Ő egy nagyon kedves, régi osztálytársam. Hála a facebook-nak most ismét egymásra találtunk). Marika néhány kedves sorban jelezte nekem, hogy nagyon tetszenek a csokijaim és szeretné megkóstolni… Ezt igazi, nagy megtiszteltetésnek éreztem. Összeszedtem minden bátorságomat és tudásomat, elkészítettem a három fajta bonbonból álló válogatást és postára adtam. Azzal a reménnyel tettem ezt, hogy nem okozok csalódást és a szállítás sem tesz nagy kárt bennük…
Hozzávalók: 28 db bonbonhoz
Krém:
- 8 g pirított szezámmag
- 180 g fehér csoki
- 70 ml tejszín (nálam: laktózmentes)
- 20 g puha vaj
- 1 teás kan. vaníliakivonat
- késhegynyi vanília por
Burok:
- 30 dkg étcsokoládé (75%-os)
- 3 g kakaóvaj por
Készítés:
- A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítom, félreteszem.
- A tejszínt gyöngyözésig melegítem, hozzáadom az apró darabokra tördelt csokit, egyneműre keverem.
- Belekeverem a vanília port és a vanília kivonatot.
- Ha a krém 35 fok-ra hűlt, hozzáadom a puha vajat, jól elkeverem, Habzsákba töltöm, szobahőmérsékleten hagyom állni.
Burok készítése:
A csokit felmelegítem és temperálom, majd bonbonformába öntöm. Mielőtt a lemezt az elkészített csokiburokkal 10 percre hűtőbe tenném, kevés szezámmagot szórok bele, ekkor hűtőbe teszem 10 percre. Ez idő alatt a csoki megszilárdul és a habzsák segítségével tölthetem is a ganache-t. A továbbiakban a bejegyzésben leírt módon járok el.
Végül, arany lüszter porral díszítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: