Csokoládé Kreatívan

Whiskey – fahéjas – tejcsokoládés bonbon

_MG_8797

 

 

Ez a bonbon a második tagja annak a bonbonválogatásnak, amit Marikának készítettem. Megemlítette egyszer, hogy a lágy, kicsit folyékony állagú bonbon töltelék az igazi kedvenc. Így aztán ezt szem előtt tartva kísérleteztem, majd készítettem ezt a ganache krémet. Lágy, olvadós, fűszeres a whiskey kissé füstös ízével…

Hozzávalók: 24 db bonbonhoz

Krém:

  • 100 g tejcsokoládé (33,6%-os Callebaut)
  • 100 g tejszín (nálam:laktózmentes)
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 2 teás kan. whiskey
  • 1 teás kan. vanília kivonat
  • 10 g vaj
  • 1 teás kan méz

Burok:

 

30 dkg étcsokoládé (75%-os)

3 g kakaóvaj por

Készítés:

  • A tejszínt a mézzel, fahéjjal gyöngyözésig melegítem. Leveszem a tűzről, letakarom és hagyom állni 10 percig.
  • A tejszín felmelegítem egy kicsit, ha szükséges és az apró darabokra tört csokit hozzáadom. Egyneműre keverem. Ha 35 fok-ra hűlt beleteszem a puha vajat, elkeverem
  • Végül hozzáadom a vanília kivonatot és a wihskey-t és jól átkeverem.
  • Habzsákba töltöm és hagyom állni szobahőmérsékleten.

A bonbonhüvelyhez a csokit megolvasztom, temperálom, majd kiöntöm a bonbonformát, megtöltöm a ganache krémmel és talpazom.

 

 

_MG_8791

 

 

_MG_8793

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!