Ez a bonbon a második tagja annak a bonbonválogatásnak, amit Marikának készítettem. Megemlítette egyszer, hogy a lágy, kicsit folyékony állagú bonbon töltelék az igazi kedvenc. Így aztán ezt szem előtt tartva kísérleteztem, majd készítettem ezt a ganache krémet. Lágy, olvadós, fűszeres a whiskey kissé füstös ízével…
Hozzávalók: 24 db bonbonhoz
Krém:
- 100 g tejcsokoládé (33,6%-os Callebaut)
- 100 g tejszín (nálam:laktózmentes)
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 2 teás kan. whiskey
- 1 teás kan. vanília kivonat
- 10 g vaj
- 1 teás kan méz
Burok:
30 dkg étcsokoládé (75%-os)
3 g kakaóvaj por
Készítés:
- A tejszínt a mézzel, fahéjjal gyöngyözésig melegítem. Leveszem a tűzről, letakarom és hagyom állni 10 percig.
- A tejszín felmelegítem egy kicsit, ha szükséges és az apró darabokra tört csokit hozzáadom. Egyneműre keverem. Ha 35 fok-ra hűlt beleteszem a puha vajat, elkeverem
- Végül hozzáadom a vanília kivonatot és a wihskey-t és jól átkeverem.
- Habzsákba töltöm és hagyom állni szobahőmérsékleten.
A bonbonhüvelyhez a csokit megolvasztom, temperálom, majd kiöntöm a bonbonformát, megtöltöm a ganache krémmel és talpazom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: