Fotó: Vad Enikő (Vad Fotó)
Valahogy nagyon nehezen készültek a szaloncukrok az idén. Mindig közbejött valami, ami fontosabbnak bizonyult. Végül elkészültek. Kétfajtát is csináltam. Úgy tűnt minden rendben van, jól sikerültek, csak fotózni kell, a bejegyzést beírni és már mutathatom is az új receptet. Azonban a fotózás is nehezen jött össze. Aztán hazajött a lányom és megmentett, nagyon szép fotókat csinált. Nagy lelkesedéssel kapcsoltam be a gépet. De nem a bejegyzés következett, hanem a nagyon „nemszeretem”munka a vírusirtás. Nem is folytatom…
Diós, narancsos ízesítésű szaloncukor
Hozzávalók: 46 db-hoz
- 15 dkg őrölt mandula
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 20 dkg tejcsoki
- 5-6 csepp narancsolaj (Ázsia Bt-ben vásároltam)
- 3-4 csepp citromolaj
- 3 ev. kan kandírozott narancshéj
- 40 ml víz
- 1 ev. kan. rum
- 1 ev. kan narancsdzsem
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Bevonáshoz:
- 20 dkg étcsoki
- 2 g porított kakaóvaj
Készítés:
Az összetevőket egy tálba teszem és botmixerrel összemixelem. A csokit felolvasztom és a többi összetevőhöz keverem. Fóliába csomagolom és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap, szaloncukor formákat készítek belőle és egy órára hűtőbe teszem. Ez alatt az idő alatt a csokit felolvasztom, temperálom, majd egy villa segítségével minden szaloncukrot megmártok benne. Ha megdermedt a csoki, akkor csomagolom.
Gesztenyés, aszalt feketecseresznyés szaloncukor
Hozzávalók: 45-db-hoz
- 8 dkg őrölt mandula
- 10 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg fehér csoki
- 1 ev kan. aszalt feketecseresznye
- kevés rum az aszalt feketecseresznye áztatásához
- 25 ml víz
- 5 dkg cukor
Bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 g porított kakaóvaj
Készítés:
A feketecseresznyét beáztatom a rumba. A mandulát, a cukrot, a vizet és a feketecseresznyét egy tálban botmixer segítségével összemixelem, hozzáadom a gesztenyét és jól átkeverem. A csokit felolvasztom és azt is hozzákeverem. Fóliába csomagolom és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szaloncukrokat formázok belőle, egy órára ismét hűtőbe teszem. Ez alatt az idő alatt a csokit megolvasztom és temperálom, majd egy villa segítségével kimártom a szaloncukrokat és csomagolom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: