Sokat töprengtem, hogy milyen ízesítéssel készítsek bonbont. Valamilyen markáns, úgymond férfias ízvilágra gondoltam, kerülni akartam a már kicsit megszokott vaníliás, édes ízeket. Így esett a választásom a Zwack Unicumra. A fehér csoki ganache-ban remekül érvényesült a különleges, fűszeres íz és jól illeszkedett a kesernyés utóíz, a magas kakaótartalmú csokiburokkal…
Hozzávalók: 24 db bonbon
Krém:
- 160 g fehér csoki
- 60 ml tejszín (nálam laktózmentes)
- 20 g puha vaj
- 30 ml Zwack Unicum
- 1 teás kanál vanília paszta
- 3-4 csepp citromolaj (elhagyható)
Burok:
- 30 dkg 75%-os étcsokoládé
- 3 g porított kakaóvaj
Készítés:
- A tejszínt gyöngyözésig melegítem.
- Beleteszem az apró darabokra tört csokoládét, jól elkeverem.
- Hozzáadom a likőrt, a vanília pasztát, a citromolajat és krémesre keverem.
- Ha 35 fokra hűlt a krém, beleteszem a puha vajat, átkeverem, habzsákba töltöm. A konyhapulton hagyom állni, így pont megfelelő lesz a hőmérséklete, amikor tölteni szeretném a bonbonokat.
A csokoládé burokhoz a csokit felolvasztom, temperálom és polikarbonát formába öntöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: