Egy héttel ezelőtt vettem ezt a formát az Ázsia Bt-ben. A minősége ugyan nem a legjobb és dolgozni is nehéz volt vele, de a húsvéti figurák miatt nagyon megtetszett, így hát megvettem. Természetesen tojáslikőrös krémet töltöttem bele…
Hozzávalók: 22 db bonbon készült
- 10 dkg fehér csoki
- 30 ml habtejszín (nálam: laktózmentes)
- 4 dkg marcipán
- 100 ml tojáslikőr
Készítés:
- A marcipánt lereszelem.
- A tejszínt gyöngyözésig melegítem és beleteszem a darabokra tört csokit. Keverem, míg elolvad.
- Hozzáadom a lereszelt marcipánt. Elkeverem.
- Beleöntöm a tojáslikőrt és egyneműre keverem.
- Habzsákba töltöm, és a konyhapulton hagyom, hogy ott szobahőmérsékletűre hűljön.
Burok: 20 dkg étcsokoládé (75%-os) és 2g porított kakaóvaj
A csokit megolvasztom és temperálom, majd polikarbonát formába öntöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: