Kicsit több mint, két évvel ezelőtt, egy kókuszkrémes bonbonnal indítottam a blogot. Azóta sem csináltam kókuszos krémet. Most eszembe jutott, milyen rég volt. Akkor legyen kókusz, de most magas kakaótartalmú csokival kombinálva. Így született ez a bonbon. Egyszerű, sima formába öntöttem, fehér csoki csíkokkal díszítettem…
Hozzávalók: 28 db bonbon készült
Krém:
- 150 g étcsokoládé (75%-os)
- 150 ml tejszín (nálam: laktózmentes)
- 2 teás kan. kókuszlikőr
- 10 g puha vaj
- 2 ev. kan. kókuszreszelék
- 1 teás kan. méz
Burok:
- 30 dkg étcsokoládé (75%-os)
- 3 g porított kakaóvaj
Díszítés:
- 5 dkg fehér csoki
- fél teás kanál porított kakaóvaj
Készítés:
- Először a díszítést készítem el. A fehér csokit megolvasztom és temperálom a szokásos módon. Habzsákba, vagy ennek megfelelő adagolóba töltöm és a fényesre törölt bonbonforma mélyedéseibe tetszőleges csíkokat rajzolok a segítségével. Egy rövid időre (dermedésig), hűtőbe teszem. Amikor a csoki megszilárdult, spaklival lehúzom a csoki csíkokat, amely a forma szélére tapadt.
- A krémhez a tejszínt gyöngyözésig melegítem.
- Beleszórom a kókuszreszeléket és hagyom állni benne. (30 perc)
- Leszűröm. (100 ml tejszín maradt)
- Ezt a 100 ml tejszínt megmelegítem kissé és beleteszem a mézet, a csokit és átkeverem. Majd a kókuszreszeléket (ami előzőleg a tejszínben ázott) és a kókuszlikőrt is hozzáadom. Átkeverem.
- Ha a krém 35 fokra hűlt, beledobom a puha vajat, alaposan átkeverem, habzsákba töltöm és hagyom kihűlni a konyhapulton.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: