Csokoládé Kreatívan

Étcsokoládés kókuszos bonbon

 

 

_MG_9173

 

Kicsit több mint, két évvel ezelőtt, egy kókuszkrémes bonbonnal indítottam a blogot. Azóta sem csináltam kókuszos krémet. Most eszembe jutott, milyen rég volt. Akkor legyen kókusz, de most magas kakaótartalmú csokival kombinálva. Így született ez a bonbon. Egyszerű, sima formába öntöttem, fehér csoki csíkokkal díszítettem…

 

Hozzávalók: 28 db bonbon készült

Krém:

  • 150 g étcsokoládé (75%-os)
  • 150 ml tejszín (nálam: laktózmentes)
  • 2 teás kan. kókuszlikőr
  • 10 g puha vaj
  • 2 ev. kan. kókuszreszelék
  • 1 teás kan. méz

Burok:

  • 30 dkg étcsokoládé (75%-os)
  • 3 g porított kakaóvaj

Díszítés:

  • 5 dkg fehér csoki
  • fél teás kanál porított kakaóvaj

Készítés:

  • Először a díszítést készítem el. A fehér csokit megolvasztom és temperálom a szokásos módon. Habzsákba, vagy ennek megfelelő adagolóba töltöm és a fényesre törölt bonbonforma mélyedéseibe tetszőleges csíkokat rajzolok a segítségével. Egy rövid időre (dermedésig), hűtőbe teszem. Amikor a csoki megszilárdult, spaklival lehúzom a csoki csíkokat, amely a forma szélére tapadt.
  • A krémhez a tejszínt gyöngyözésig melegítem.
  • Beleszórom a kókuszreszeléket és hagyom állni benne. (30 perc)
  • Leszűröm. (100 ml tejszín maradt)
  • Ezt a 100 ml tejszínt megmelegítem kissé és beleteszem a mézet, a csokit és átkeverem. Majd a kókuszreszeléket (ami előzőleg a tejszínben ázott) és a kókuszlikőrt is hozzáadom. Átkeverem.
  • Ha a krém 35 fokra hűlt, beledobom a puha vajat, alaposan átkeverem, habzsákba töltöm és hagyom kihűlni a konyhapulton.

Burok:A csokit felmelegítem és temperálom, majd a formába töltöm

_MG_9170

  • _MG_9176

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!