A nyár még tombol, szilva is van elég a piacon meg szeretem is nagyon. Miért is ne lenne szilva fagyi? A szilvához jól illenek a fűszerek, a húsa pektinnel teli, íze zamatos…
Hozzávalók:
- 20 dkg friss szilva
- 5 dkg aszalt szilva
- fél mkan. őrölt fahéj
- fél mkan. őrölt szegfűbors
- 2,5 dl joghúrt (nálam: laktózmentes)
- 4 dl tejszín (nálam: laktózmentes)
- 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- egy csipet só
Készítés:
- A szilvát kimagozom.
- A sütőt előmelegítem 180 fokra.
- A tepsibe sütőpapírt teszek, a magozott szilvát megszórom a fűszerekkel.
- 10 percig sütöm a 180 fokra előmelegített sütőben.
- Ha kész, hagyom kihűlni.
- A kihűlt szilváról a héját lehúzom, botmixer segítségével krémesre mixeleml.
- Az aszalt szilvát apróra vágom.
- A szilvapépet, a cukrot, vaníliás cukrot, joghurtot és a csipet sót alaposan összekeverem.
- A tejszínt habbá verem és óvatosam hozzákeverem a szilvás, joghurtos krémhez.
- Fagylaltgépben az előírásnak megfelelően kifagyasztom.
- A fagyit zárható műanyag dobozba kanalazom és hozzákeverem az aszalt szilvát.
- Mélyhűtőbe teszem.
- Tálalás előtt kb. 20 perccel kiveszem a mélyhűtőből így megfelelő szilárdságú, fagylaltos kanállal szépen formázható lesz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: