Csokoládé Kreatívan

Zebratorta

 

_MG_9614

 

Ezt a sütit úgy tudnám jellemezni, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon mutatós és nagyon finom. Az eredeti recepthez képest annyit változtattam rajta, amennyit egy „csokisnak” feltétlenül kell. Nevezetesen, a tészta fehér részébe olvasztott fehér csokoládét tettem, a kakaós részébe pedig, olvasztott fekete csokit. Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy milyen jótékony hatással volt a végeredményre…

 

Hozzávalók: (egy csésze 2,5 dl)

  • 3 csésze liszt
  • ¼ teás kan. só
  • 2 teás kan. sütőpor
  • 20 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 1 csésze cukor
  • 4 egész tojás
  • 1 teás kan. vanília kivonat
  • 2 ev. kan. kakaó
  • 1 ev. kan cukor
  • ¼ csésze tej
  • 100 g fehér csokoládé
  • 100 g fekete csokoládé

Készítés:

  • A sütőt előmelegítem. (180 C°)
  • A lisztet, a sót és a sütőport egy tálba teszem, egy másik tálba a vajat és a cukrot, simára keverem.
  • A tojásokat egyenként hozzáadoma vajas részhez és alaposan átkeverem.
  • Végül mehet bele a vanília kivonat is.
  • A lisztes részt a tojásos vajas részhez adom, átkeverem és ezzel a tészta fehér része kész. Puding állagú, lágy tésztát kell kapnom, ha túl sűrű, tehetünk hozzá kevés tejet, ill. lisztet, ha túl lágy lenne.
  • A barna részhez a kakaót, cukrot és a tejet összekeverem.
  • A tésztának kicsit kevesebb, mint a felét hozzáadom a kakaós, cukros, tejes keverékhez.
  • A fehér csokit felolvasztom (lehet: víz-gőz fölött, mikrósütőben vagy csokoládéolvasztó gépben), lényeg, hogy ne égjen meg a csoki, és hozzáadom a tészta fehér részéhez. Átkeverem, félreteszem.
  • Ezt a műveletet ugyan így elvégzem a fekete csokoládéval is, és a tészta kakaós részéhez keverem. Félreteszem

_MG_9625

 

Nézzük, hogy mitől is lesz zebracsíkos a süti?

 

  • A tortaformát (átmérő:24 cm), egy pici vajjal kikenem. Sürőpapírból 24 cm átmérőjű kört vágok és a vajazott formába simítom.
  • Egy evőkanál fehér tésztát teszek a tortaforma közepébe, majd erre egy evőkanál csokis tésztát teszek, ismét egy kanál fehér, majd egy kanál csokis tészta következik… ezt a műveletet addig folytatom, míg el nem fogy mindkét tészta. Ez alatt a lágy, krémes tészta szétterül és betölti a tortaformát.
  • Egyszerű ez, csak egy pici türelem kell hozzá.
  • Előmelegített sütőbe teszem, és 50-60 percig sütöm.
  • Akkor jó, ha a teteje felemelkedik, és egy kicsit bereped.

Az igazi meglepetés akkor lesz, amikor a sütit felvágjuk.

 

 

 

_MG_9607

 

 

 

 

 

 

_MG_9611

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!