Ezen a nyáron kivételesen sok fesztiválra jutottam el. Nagyon érdekel más nemzetek kultúrája, vallási szokásai és örömmel ismerkedem jeles kézműves mesterek munkáival, legyem az a saját hazámból vagy más országból származó. Ennek esszenciáját kapom egy jól szervezett fesztiválon, ahol részt vehetek zenei koncerten, egy-egy kiemelt témában hallgathatok előadást, találkozhatok érdekes emberekkel és még sorolhatnám az okokat, ami miatt minden évben „elzarándokolok”néhány hagyományőrző, vagy éppen egészen újszerű és az újdonság erejével ható fesztiválra. Ilyen volt a szeptemberben megrendezett Szerzetesek Tere fesztivál is, ahol megismerhettem több, különböző szerzetesrendet, találkozhattam szerzetesekkel, részt vehettem kerekasztal beszélgetésen és csodás zenei koncerten. Persze itt sem hiányozhatott a fesztiválokon már megszokott sátrak kínálta lehetőség, hogy a szép, élményekkel teli nap után vásárfiával térjek haza. Vásároltam is néhány könyvet és a bencés szerzetesek sátrában táblás csokira leltem. Na, ezt nem hagyhattam ki…
Ez a fűszeres, meggylikőrös, kakaóbabtöretes táblás csoki adta az ötletet ehhez a bonbonhoz. Az én bonbonomban a kakaóbabtöretet (a meggylikőr helyett) charry brandy-ben áztattam, majd magas kakaótartalmú étcsokoládé ganache-hoz adtam…
Hozzávalók a krémhez:
- 100 gr tejszín (nálam laktózmentes)
- 100 gr étcsokoládé (65%-os)
- 2 ev. kan. charry brandy
- 1 ev. kan. méz
- 1 ev. kan. kakaóbabtöret, amit kb. két hétig tartottam a charry brandy-ben. (hűtőszekrényben)
A burokhoz:
- 30 dkg 65%-os étcsokoládé
- 3 g porított kakaóvaj
Készítés:
- A tejszínt és a mézet gyöngyözésig melegítem.
- A csokit apró darabokra töröm és a csokiolvasztógépben felolvasztom.
- Részletekben hozzákeverem az olvasztott csokihoz a mézes tejszínt.
- Végül hozzáadom a charry-ben ázott kakaóbab töretet és a két evőkanál charry-t.
- Szobahőmérsékleten hagyom állni.
Végül, a burokhoz az étcsokoládét felolvasztom, temperálom, és bonbonformába öntöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: