Csokoládé Kreatívan

Levendulamézes étcsokoládé bonbon

 

 

 

_MG_0155

 

 

A Tihanyi Levendula Fesztiválon többek között vásároltam levendulamézet is. Sokkal-sokkal finomabb, kifinomultabb ízvilágú, mint az a méz, amelyet levendula virággal ízesítenek. Ugyan is ezt a mézet a méhek a levendula virágáról gyűjtik. Már akkor tudtam, hogy ebből bonbont fogok készíteni. Mert ez a méz, ez csodás ízű volt. Azt gondoltam, hogy most, talán most, hátha… Bár tudom, hogy trendi, de többszöri próbálkozás után sem sikerült megszeretnem a levendulás sütit, szörpöt vagy a fagyit. Mindig azt éreztem, hogy egy kicsivel több levendulás „fürdővíz” került az édességbe. Egyszer, egyetlen egyszer a Rózsavölgyitől vettem egy táblás levendulás csokit, na, az igen…

A krémbe rejtettem ezt a csodás nedűt. Nem bántam meg, mert nagyon finom, harmonikus ízt kaptam…

 

Hozzávalók:

  • 100 g tejszín (nálam laktózmentes)
  • 100 g étcsokoládé (72%-os)
  • 2 ev. kan. levendulaméz

Burok:

  • 30 dkg étcsokoládé (65%-os)
  • 3 g porított kakaóvaj

 

Készítés:

  • A tejszínt és a mézet együtt gyöngyözésig melegítem:
  • A csokit a csokiolvasztó gépben (lehet gőz fölött is) felolvasztom.
  • A csokihoz kicsi részletekben hozzáadom a tejszínes mézet, és egyneműre keverem.
  • A konyhapulton hagyom kihűlni.

Végül, a burokhoz a csokit felolvasztom, temperálom és bonbonformába öntöm.

 

_MG_0143

 

 

_MG_0159

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!