Néhány héttel ezelőtt vettem egy üveg nagyon különleges meggydzsemet. Valójában a vajas pirítóst akartam vele izgalmasabbá tenni, de amikor megkóstoltam rögtön tudtam ez a meggydarabkákkal teli lekvár jobb sorsra érdemes. Nem landolhat csak úgy egyszerűen egy hétköznapi vajas kenyéren. Sütibe teszem… Nem, inkább csokival párosítom… Na, így született ez a csoki. Cherry Brandy és a 70%-os étcsokoládé kiváló társaságnak bizonyult…
Hozzávalók: krém
- 100 g étcsokoládé (70 % – os)
- 100 g tejszín
- 1 ev. kan. méz
- 3 ev. kan. meggydzsem
- 3 ev. kan. Cherry Brandy likőr
Burok:
- 30 dkg étcsokoládé (65 % – os)
- 3 g porított kakaóvaj
Készítés:
- A tejszínt és a mézet gyöngyözésig melegítem.
- Hozzáadom a darabokra tört étcsokoládét és elkeverem
- Belekeverem a meggydzsemet és a likőrt
- Egyneműre keverem, és a konyhapulton hagyom kihűlni.
A burokhoz a csokit felolvasztom, temperálom, és a bonbonformába öntöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: