Csokoládé Kreatívan

Cherry Brandy étcsokoládé bonbon

 

_MG_0523

 

Néhány héttel ezelőtt vettem egy üveg nagyon különleges meggydzsemet. Valójában a vajas pirítóst akartam vele izgalmasabbá tenni, de amikor megkóstoltam rögtön tudtam ez a meggydarabkákkal teli lekvár jobb sorsra érdemes. Nem landolhat csak úgy egyszerűen egy hétköznapi vajas kenyéren. Sütibe teszem… Nem, inkább csokival párosítom… Na, így született ez a csoki. Cherry Brandy és a  70%-os étcsokoládé kiváló társaságnak bizonyult…

Hozzávalók:  krém

  • 100 g étcsokoládé (70 % – os)
  • 100 g tejszín
  • 1 ev. kan. méz
  • 3 ev. kan. meggydzsem
  • 3 ev. kan. Cherry Brandy likőr

Burok:

  • 30 dkg étcsokoládé (65 % – os)
  • 3 g porított kakaóvaj

Készítés:

  • A tejszínt és a mézet gyöngyözésig melegítem.
  • Hozzáadom a darabokra tört étcsokoládét és elkeverem
  • Belekeverem a meggydzsemet és a likőrt
  • Egyneműre keverem, és a konyhapulton hagyom kihűlni.

A burokhoz a csokit felolvasztom, temperálom, és a bonbonformába öntöm.

 

_MG_0519

 

_MG_0523

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!