Ez az idei nyár első fagyija és az első „rémülete” is, mert le kell fotózni egy olyan dolgot, amit képtelenség. Legalábbis nekem. Mert ugyebár kell a fotózáshoz fény, jó fény. Lehetőleg természetes napfényben fotózzunk, legyen szép a kompozíció… Ez így rendben is van, eddig. De a fagyi olvad, nagyon gyorsan olvad. És a képek nem szépek, nem csinosak és ismételni nem lehet, mert a fagyi olvad… Bocsánat a fotókért! A fagyi azonban finom lett, nagyon finom.
Hozzávalók:
- 30 dkg áfonya (nálam fagyasztott)
- 3 dl joghurt (laktózmentes)
- 17 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 dl tejszín (laktózmentes)
- csipet só
Készítés:
- Az áfonyát hagyom kiolvadni szobahőmérsékleten, majd pépesre mixelem.
- Összekeverem a joghurtot, a cukrot, a vaníliáscukrot és a csipet sót, majd az összemixelt áfonyát is hozzákeverem.
- A tejszínt nem túl kemény habbá verem és óvatosan a gyümölcsös krémhez keverem.
- Végül fagyigépben az előírás szerint kifagyasztom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: