Csokoládé Kreatívan

Joghurtos áfonyafagyi

_MG_0839

 

Ez az idei nyár első fagyija és az első „rémülete” is, mert le kell fotózni egy olyan dolgot, amit képtelenség. Legalábbis nekem. Mert ugyebár kell a fotózáshoz fény, jó fény. Lehetőleg természetes napfényben fotózzunk, legyen szép a kompozíció… Ez így rendben is van, eddig. De a fagyi olvad, nagyon gyorsan olvad. És a képek nem szépek, nem csinosak és ismételni nem lehet, mert a fagyi olvad… Bocsánat a fotókért! A fagyi azonban finom lett, nagyon finom.

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg áfonya (nálam fagyasztott)
  • 3 dl joghurt (laktózmentes)
  • 17 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín (laktózmentes)
  • csipet só

 

Készítés:

  • Az áfonyát hagyom kiolvadni szobahőmérsékleten, majd pépesre mixelem.
  • Összekeverem a joghurtot, a cukrot, a vaníliáscukrot és a csipet sót, majd az összemixelt áfonyát is hozzákeverem.
  • A tejszínt nem túl kemény habbá verem és óvatosan a gyümölcsös krémhez keverem.
  • Végül fagyigépben az előírás szerint kifagyasztom.

_MG_0840

 

_MG_0841

 

_MG_0845

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!