Csokoládé Kreatívan

Audrey joghurttortája Susan Loomistól

 

_MG_1087

 

_MG_1090

 

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy heteken át jártam a könyvesboltokat és kerestem Susan Loomis Ház a Tatin utcán c. könyvét. Végül egy antikváriumban meg is találtam. Remek olvasmány volt. Sok mindent megtudtam belőle a francia vidéki emberről, életről, olyant, amit már tudtam és sokkal több olyant, amit nem is sejtettem.  Az érdekes olvasmányt sok-sok recept tarkítja, közülük többet már el is készítettem. Ilyen az Audrey joghurttortája, amit szeretettel ajánlok mindenkinek, mert gyorsan elkészíthető, napokon át friss marad, nagyon finom és csokis… 

 

Hozzávalók: 8 személyre

  • puha vaj és kevés liszt a tortaforma előkészítéséhez
  • 21 dkg liszt
  • ¾ kávéskanál sütőpor
  • 3 csepp vaníliaaroma
  • 1 csipet só
  • 3 nagy tojás
  • 21 dkg cukor
  • 1 ¼ dl joghurt (nálam laktózmentes)
  • 12 dkg felolvasztott, kihűlt vaj (nálam laktózmentes)
  • 9 dkg gőz fölött megolvasztott, kihűlt étcsokoládé
  • porcukor a torta tetejére

 

Készítés:

  • A sütőt előmelegítem 190 fokra. Kivajazok, kilisztezek egy tortaformát (26 cm átmérőjűt)
  • Egybeszitálom a lisztet, a sütőport és a sót.
  • Egy nagy tálban habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd apránként hozzászórom a lisztes keveréket és összedolgozom a cukros tojással. Végül belekeverem a masszába a joghurtot, a vaníliaaromát és a megolvasztott, kihűlt vajat.
  • A kész tészta felét belesimítom az előkészített tortaformába. A maradék tésztához hozzákeverem az olvasztott csokoládét, majd a csokis tésztát is beleöntöm a tortaformába. Ezután fakanállal összeforgatom a tésztát, hogy a csokis és a nem csokis része márványos mintázattal egymásba folyjon.
  • A joghurttortát kb. 35 perc alatt megsütöm a sütő középső rácsán, majd teljesen kihűtöm és tálalom. A tetejét meg lehet szórni porcukorral.

 

_MG_1092

 

 

_MG_1087

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!