Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy heteken át jártam a könyvesboltokat és kerestem Susan Loomis Ház a Tatin utcán c. könyvét. Végül egy antikváriumban meg is találtam. Remek olvasmány volt. Sok mindent megtudtam belőle a francia vidéki emberről, életről, olyant, amit már tudtam és sokkal több olyant, amit nem is sejtettem. Az érdekes olvasmányt sok-sok recept tarkítja, közülük többet már el is készítettem. Ilyen az Audrey joghurttortája, amit szeretettel ajánlok mindenkinek, mert gyorsan elkészíthető, napokon át friss marad, nagyon finom és csokis…
Hozzávalók: 8 személyre
- puha vaj és kevés liszt a tortaforma előkészítéséhez
- 21 dkg liszt
- ¾ kávéskanál sütőpor
- 3 csepp vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 3 nagy tojás
- 21 dkg cukor
- 1 ¼ dl joghurt (nálam laktózmentes)
- 12 dkg felolvasztott, kihűlt vaj (nálam laktózmentes)
- 9 dkg gőz fölött megolvasztott, kihűlt étcsokoládé
- porcukor a torta tetejére
Készítés:
- A sütőt előmelegítem 190 fokra. Kivajazok, kilisztezek egy tortaformát (26 cm átmérőjűt)
- Egybeszitálom a lisztet, a sütőport és a sót.
- Egy nagy tálban habosra keverem a tojásokat a cukorral, majd apránként hozzászórom a lisztes keveréket és összedolgozom a cukros tojással. Végül belekeverem a masszába a joghurtot, a vaníliaaromát és a megolvasztott, kihűlt vajat.
- A kész tészta felét belesimítom az előkészített tortaformába. A maradék tésztához hozzákeverem az olvasztott csokoládét, majd a csokis tésztát is beleöntöm a tortaformába. Ezután fakanállal összeforgatom a tésztát, hogy a csokis és a nem csokis része márványos mintázattal egymásba folyjon.
- A joghurttortát kb. 35 perc alatt megsütöm a sütő középső rácsán, majd teljesen kihűtöm és tálalom. A tetejét meg lehet szórni porcukorral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: