Már elég sok (szám szerint 56) bonbon recept van a blogon, de karamell bonbont még nem készítettem. Ezt most bepótoltam. Praliné Zsuzsi receptjét használtam, remekül sikerült (köszönöm a receptet Zsuzsi).
Két szülinapos is van októberben, a családban, Anyukám (80), és a lányom (24). Nekik készültek a bonbonok…
Hozzávalók: krém
- 12,5 dkg cukor
- 125 ml tejszín (nálam: laktózmentes)
- 2 dkg vaj (nálam: laktózmentes)
- 3 dkg méz
- csipet só
Ehhez a bonbonformához 30 dkg étcsokoládét (65%-os) és 3 g porított kakaóvajat használtam. 24 db bonbon készült belőle.
Készítés:
- A cukorból karamellt készítek
- Óvatosan hozzáöntöm a tejszínt (óvatosan, mert fröcsöghet!!)
- Felolvasztom a hideg tejszíntől megdermedt karamellt.
- Hozzáadom a vajat, a mézet és a sót. Addig keverem, sűrítem (lassú tűzön!), míg meg nem látom a keverésnél a lábos alját.
- A konyhapulton hagyom hűlni.
Ezután a csokit felolvasztottam és temperáltam, majd bonbonformába öntöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: