Csokoládé Kreatívan

Sós karamell bonbon

 

 

_mg_1498

 

 

_mg_1505

 

Már elég sok (szám szerint 56) bonbon recept van a blogon, de karamell bonbont még nem készítettem. Ezt most bepótoltam. Praliné Zsuzsi receptjét használtam, remekül sikerült (köszönöm a receptet Zsuzsi).

Két szülinapos is van októberben, a családban, Anyukám (80), és a lányom (24). Nekik készültek a bonbonok…

Hozzávalók:  krém

  • 12,5 dkg cukor
  • 125 ml tejszín (nálam: laktózmentes)
  • 2 dkg vaj (nálam: laktózmentes)
  • 3 dkg méz
  • csipet só

Ehhez a bonbonformához 30 dkg étcsokoládét (65%-os) és 3 g porított kakaóvajat használtam. 24 db bonbon készült belőle.

Készítés:

  • A cukorból karamellt készítek
  • Óvatosan hozzáöntöm a tejszínt (óvatosan, mert fröcsöghet!!)
  • Felolvasztom a hideg tejszíntől megdermedt karamellt.
  • Hozzáadom a vajat, a mézet és a sót. Addig keverem, sűrítem (lassú tűzön!), míg meg nem látom a keverésnél a lábos alját.
  • A konyhapulton hagyom hűlni.

Ezután a csokit felolvasztottam és temperáltam, majd bonbonformába öntöttem.

 

_mg_1514

 

_mg_1517

 

 

_mg_1507

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!