Csokoládé Kreatívan

Aszalt szilva – dió – mandula szaloncukor

 

_mg_1741

 

Gondoltam azokra is, akik karácsonykor is odafigyelnek az étkezésükre, diétájukra. Cukor hozzáadása nélkül  🙂 (kevés mézet használtam édesítés gyanánt, bár ezt is el lehet hagyni), készítettem ezt a szaloncukrot. Mindhárom közül nekem talán ez ízlett a legjobban…  🙂

Hozzávalók:   (53 db)

  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg aszalt szilva
  • csipet őrölt fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 3 – 4 dkg dió
  • 2 ev. kan szilvalekvár
  • 1 ev. kan. méz
  • 10 dkg olvasztott (gőz fölött olvasztott) fekete csokoládé

Burok:

30 dkg fekete csoki

3g porított kakaóvaj

Készítés:

A szilvát és a diót apró darabokra vágom, és a többi hozzávalóval összekeverem, majd belekeverem az olvasztott csokit is. Cipó formájúra alakítom, műanyag fóliába csomagolom és néhány órára hűtőbe teszem.

A továbbiakban ugyan úgy járok el, mint a narancsos – sárgabarackos ill. a mazsolás – meggylikőrös – mandulás szaloncukor esetében.

 

 

_mg_1740

_mg_1739

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tibor Kis Fodor says:

    azt halottam hogy a dio és a mandula turmiszolása kevés vizzel majd leszürni kapunk tej szerü fojadékot meg ini a maradékot meg müzlivel elfogyasztan ez beépül a csontok ba javitja a csontok álagát mi igaz eböl


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!