Gondoltam azokra is, akik karácsonykor is odafigyelnek az étkezésükre, diétájukra. Cukor hozzáadása nélkül 🙂 (kevés mézet használtam édesítés gyanánt, bár ezt is el lehet hagyni), készítettem ezt a szaloncukrot. Mindhárom közül nekem talán ez ízlett a legjobban… 🙂
Hozzávalók: (53 db)
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg aszalt szilva
- csipet őrölt fahéj
- csipet őrölt szegfűszeg
- 3 – 4 dkg dió
- 2 ev. kan szilvalekvár
- 1 ev. kan. méz
- 10 dkg olvasztott (gőz fölött olvasztott) fekete csokoládé
Burok:
30 dkg fekete csoki
3g porított kakaóvaj
Készítés:
A szilvát és a diót apró darabokra vágom, és a többi hozzávalóval összekeverem, majd belekeverem az olvasztott csokit is. Cipó formájúra alakítom, műanyag fóliába csomagolom és néhány órára hűtőbe teszem.
A továbbiakban ugyan úgy járok el, mint a narancsos – sárgabarackos ill. a mazsolás – meggylikőrös – mandulás szaloncukor esetében.
azt halottam hogy a dio és a mandula turmiszolása kevés vizzel majd leszürni kapunk tej szerü fojadékot meg ini a maradékot meg müzlivel elfogyasztan ez beépül a csontok ba javitja a csontok álagát mi igaz eböl