A házi szaloncukor most sem hiányozhat a sütik és egyéb édességek sorából. Három fajtát, több mint száz darabot készítettem. Íme, az első…
Hozzávalók: (35 db)
- 10 dkg őrölt mandula
- 1 ev. kan méz
- 5 dkg barnacukor
- 2 ev. kan. narancslé
- 3 ev. kan. kandírozott narancshéj
- 6 db aszalt sárgabarack
- 2 ev. kan. sárgabarack lekvár
- 10 dkg olvasztott (gőz fölött olvasztott) fekete csoki
Burok: 20 dkg fekete étcsokoládé 2 g porított kakaóvaj
Készítés: Az összetevőket egy tálba teszem és botmixerrel mixelem, aprítom. Belekeverem az olvasztott csokit, bucit formázok belőle, műanyag fóliába csomagolom és néhány órára (esetleg egy éjszakára), hűtőbe teszem.
A masszából kisebb darabokat veszek, és szaloncukorformára alakítom, formázom. Tálcára teszem, és amíg a csokit olvasztom, és temperálom hűtőben tartom.
Egy villa segítségével mindegyik szaloncukrot megmártok a temperált csokiban.
Másnap, sütőpapírba és szép díszes selyempapírba vagy alufóliába csomagolom a cukrokat.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: