Csokoládé Kreatívan

Narancsos-sárgabarackos szaloncukor

 

 

_mg_1745

 

A házi szaloncukor most sem hiányozhat a sütik és egyéb édességek sorából. Három fajtát, több mint száz darabot készítettem. Íme, az első…

Hozzávalók:  (35 db)

  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 ev. kan méz
  • 5 dkg barnacukor
  • 2 ev. kan. narancslé
  • 3 ev. kan. kandírozott narancshéj
  • 6 db aszalt sárgabarack
  • 2 ev. kan. sárgabarack lekvár
  • 10 dkg olvasztott (gőz fölött olvasztott) fekete csoki

Burok: 20 dkg fekete étcsokoládé 2 g porított kakaóvaj

Készítés: Az összetevőket egy tálba teszem és botmixerrel mixelem, aprítom. Belekeverem az olvasztott csokit, bucit formázok belőle, műanyag fóliába csomagolom és néhány órára (esetleg egy éjszakára), hűtőbe teszem.

A masszából kisebb darabokat veszek, és szaloncukorformára alakítom, formázom. Tálcára teszem, és amíg a csokit olvasztom, és temperálom hűtőben tartom.

Egy villa segítségével mindegyik szaloncukrot megmártok a temperált csokiban.

Másnap, sütőpapírba és szép díszes selyempapírba vagy alufóliába csomagolom a cukrokat.

 

 

_mg_1743

 

_mg_1750

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!