Évek óta nálunk a karácsonyi készülődés része, sőt talán a legfontosabb része a házi szaloncukor készítés. Nem bonyolult, nem is lehet elrontani és csodás ízeket lehet kreálni. 🙂 A csomagolása már közös „munka”, együtt az egész család, beszélgetünk és csomagolunk. Néha kicsit kóstolunk… 🙂
Hozzávalók: (30 db)
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg mazsola (langyos vízben átmostam)
- meggylikőr
- késhegynyi fahéj
- 5 dkg barnacukor
- 10 dkg olvasztott (gőz fölött olvasztott) fekete csoki
Burok:
20 dkg fekete csoki, 2g porított kakaóvaj
Készítés:
A mazsolát megmosom langyos vízben és annyi meggylikőrt öntök rá, hogy ellepje. Kb. fél órán át (lehet több is), áztatom benne a mazsolát.
A továbbiakban ugyan úgy járok el, mint a narancsos – sárgabarackos szaloncukor esetében.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: