Csokoládé Kreatívan

Mi kerül a dobozba? Barackpálinkás trüffel

 

 

Ha vendégségbe megyünk, természetesen mindig készítek kézműves csokit, bonbont, hogy azzal kedveskedjek a vendéglátóknak. Gondot fordítok rá, hogy olyan csoki készüljön, amit a megajándékozott szeret. Igyekszem a legfinomabb ízeket „varázsolni”, szép formába önteni, de mikor a csomagolásra kerül a sor, mindig gondjaim vannak, mert csak ritkán tudok szép, a kézműves csokihoz méltó dobozt találni. Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy magam készítem a dobozt is.  A fából készült dobozt decoupage technikával készítettem. Már csak azt kellet kitalálnom, hogy mi kerüljön a dobozba? Három fajta csokit (trüffelt és bonbont) készítettem, Vegyesen helyeztem el a dobozokban. A dobozok formája azonos volt, viszont a minta és a színvilág jelezte, hogy egyiket hölgy a másikat pedig úr kapja…

Praliné Zsuzsi pálinkás alapreceptjét használtam kisebb változtatással.

Hozzávalók:  25 db trüffelhez

  • 150 g étcsokoládé 70%-os
  • 60 g habtejszín (nálam laktózmentes)
  • 15 g akácméz
  • 25 g barackpálinka
  • 20 g puha vaj (nálam laktózmentes)
  • 1 evőkanál baracklekvár

Bevonás: 10 dkg étcsokoládé 1 g porított kakaóvaj 3-4 evőkanál jó minőségű kakaópor

Készítés:

  • A tejszínt, a lekvárt és a mézet összemelegítettem, botmixerrel krémesre mixeltem.
  • A csokit csokiolvasztógépben felolvasztottam és 3-4 részletben, állandó keverés mellett hozzáadtam a barackos péphez.
  • Majd végül a vajat és a pálinkát is belekevertem. 1 órára a konyhapulton hagytam pihenni, hűlni.
  • Ezután habzsákba töltöttem a krémet és sötőpapírral bélélt tálcára kis halmokat nyomtam belőle.
  • Néhány órára (dermedésig), hűtőbe tettem.
  • Amikor kivettem a hűtőből, a kicsi halmokból golyókat formáltam a két tenyerem között. Kicsit olvadni kezdett a kezem melegétől, ezért egy rövid időre visszatettem a hűtőbe.
  • A bevonáshoz a csokit megolvasztottam, temperáltam

 



.

  • Kesztyűt húztam a kezemre, a tenyerembe a temperált csokiból két evőkanállal tettem és a trüffelt megforgattam benne.
  • Átszitált kakaóporba forgattam.
  • Szilárdulásig hűtőbe tettem.
  • Később minden darab trüffelt egyenként beletettem egy kicsi szűrőbe, megmozgattam így leszóródott róla a felesleges kakaópor.

Végül, más társaival együtt elhelyeztem a kézműves dobozkában…  

A dobozokba tettem még más ízesítésű trüffelt (whiskey – narancsos), ill. bonbont is (cherry brandy – szegfűszeg). A recepteket a következő bejegyzésben olvashatjátok majd.  

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!