A trüffel és a gasztroajándék készítés utáni vágyam, az elmúlt évben kezdődött. Szaloncukor csomagolása közben (recept itt), hogy ne váljon túl mechanikussá a tevékenység, Kirstie Allsopp (itt) karácsonyra hangoló műsorát néztem. Kirstie itt kreativitásra buzdítja nézőit. Hímez szép szalvétát, varr függönyt, amit előzőleg egy profi kézműves segítségével kézzel festenek, önt gyertyát…és meglátogat egy neves csokoládé készítő mestert is, ahol trüffelt készítenek közösen. Elbűvölt a műsor. Arra az elhatározásra jutottam, hogy nincs többé kutatás-keresés a tömegcikkek között a boltokban, magam készítette ajándékokkal (köztük csokival), fogom elárasztani a családomat, és persze a szeretetemmel…
Barackpálinkás trüffel Praliné Paradicsom receptje alapján készítettem (itt)
Hozzávalók: 22 db trüffel készült ebből a mennyiségből
- 60 gr tejszín
- 15 gr akácméz
- 20 gr pálinka (nálam: barack)
- 150 gr étcsokoládé (nálam: 65%-os Choceur ALDI)
- 10 gr puha vaj
- 150 gr étcsokoládé (nálam: 65%-os Choceur ALDI
- 1,5 gr kakaóvaj por
- kakaó
- chili (őrölt)
- A tejszínt és a mézet gyöngyözésig melegítem.
- A csokit apróra töröm és felolvasztom (csokiolvasztó gépben, vagy víz-gőz fölött)
- Állandó keverés mellett apránként hozzáadom a csokihoz a meleg, mézes tejszínt. Így szép fényes krémet kapok. Ha egy kicsit hűlt (kb.35 fok legyen a krém hőmérséklete), hozzáadom a vajat is.
- Végül hozzáadom a pálinkát is. Alaposan átkeverem botmixerrel.
- A krémet zárható, lapos dobozba öntöm vagy kanalazom és hűtőbe teszem néhány órára. Lényeg, hogy formázható állagúra dermedjen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: