Néhány nappal ezelőtt a Tschiboban (itt) nézelődtem és megakadt a szemem egy szép, karácsonyi süteményes formán. Egész pontosan, szilikon keksz forma volt. Először arra gondoltam, hogy megpróbálok csokit készíteni benne, aztán eszembe jutott a VKF. 60. játék ahol a háziasszony – Bonbon Mánia (itt) – nagyon ötletesen, arra kérte a játékban résztvevőket, hogy kekszet készítsenek és díszítsék azt kedvük szerint.
Ez a süti forma olyan, hogy csak az egyik oldala lesz díszített a keksznek, így én a másik, vagyis a sima felét olvasztott csokival bevontam és megszórtam mandula forgáccsal. Valójában nem kellett hozzá nagy fantázia, de néha az egyszerű megoldás bizonyul a legjobbnak…
Azt a receptet készítettem el, amit a formához mellékelten kaptam. Nagyon finom, ropogós keksz készült, jól zárható dobozban napokig eltartható, friss marad.
Hozzávalók: 36 darabhoz (nekem csak 33 db lett)
- 90 gr puha vaj
- 100 gr cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 3/4 cs. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csipet só
- néhány csepp keserű mandulaolaj (én ezt kihagytam)
- fél kezeletlen citrom héja
- 1 teás kan. rum
- 225 gr liszt
- 25 gr étkezési keményítő
- mandulaszirom
- 10 dkg 70 % Lindt étcsokoládé (8 db keksz bevonásához volt elegendő)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: