Ez a harmadik bonbon, ami a dobozba került. Remélem, ízlik majd ez a fűszeres, étcsokoládés krém. Szívesen használom a szegfűborsot és a vaníliát is a ganache-ban. Szerintem izgalmassá teszi a csoki ízét. Persze más fűszer is, de nekem ezek a kedvenceim…
Hozzávalók: 21 db bonbonhoz
Krém:
- 100 g étcsokoládé (65%-os)
- 100 g tejszín (nálam laktózmentes)
- 20 szem szegfűbors
- 1 teás kan. vanília kivonat
- 10 g puha vaj
- 1 teás kan méz
Burok:
- 30 dkg étcsokoládé (75%-os)
- 3 g kakaóvaj por
Készítés:
- A tejszínt gyöngyözésig melegítem és beleteszem a szegfűborsot és a mézet. Letakarom, és 20 percig hagyom állni.
- Kiveszem a borsszemeket.
- A tejszínt kicsit felmelegítem, hozzáadom a darabokra tört csokit és egyneműre keverem.
- Ha a krém 35 fok-ra hűlt, beleteszem a vajat és simára keverem.
- Végül a vanília kivonatot is hozzákeverem.
- Habzsákba töltöm. (nem teszem hűtőbe!)
A burokhoz a csokit felolvasztom, temperálom, majd kiöntöm polikarbonát formába. Betöltöm a krémet és lezárom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: