Meyer citrom a sláger manapság. Én is szerettem volna kipróbálni, de sehogy sem sikerült beszerezni. Kerestem boltban, piacon és zöldségesnél. De sajnos nem találtam. Szép, érett citromot viszont találtam, így aztán citromos ganache-t készítettem, amit 70 %-os csokival burkoltam…
Hozzávalók a krémhez: (24 db bonbon készült)
- 150 g fehér csokoládé
- 1 ev. kan. méz
- fél citrom leve (kb. 10 g)
- 4-5 csepp narancsolaj
- 1 teás kan. vaníliapaszta
- 30 ml tejszín (nálam laktózmentes)
- 10 g puha vaj
Készítés:
A tejszínt a mézzel gyöngyözésig melegítem, majd hozzáadom az apró darabokra tört csokit és addig keverem amíg a csoki elolvad. A citrom levét a narancsolajat és a vaníliapasztát is hozzáadom és alaposan elkeverem. Ha a krém 35 fok-ra hűlt, beleteszem a puha vajat és egynemű krémmé keverem. Habzsákba kanalazom és a konyhapulton hagyom kihűlni.
Burok:
- 30 dkg 70%-os étcsokoládé
- 3 g porított kakaóvaj
A csokit felolvasztom, temperálom, majd kiöntöm polikarbonát formába.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: