Csokoládé Kreatívan

Tojáslikőrös húsvéti bonbon

_MG_9106


Egy héttel ezelőtt vettem ezt a formát az Ázsia Bt-ben. A minősége ugyan nem a legjobb és dolgozni is nehéz volt vele, de a húsvéti figurák miatt nagyon megtetszett, így hát megvettem. Természetesen tojáslikőrös krémet töltöttem bele…

Hozzávalók: 22 db bonbon készült

  • 10 dkg fehér csoki
  • 30 ml habtejszín (nálam: laktózmentes)
  • 4 dkg marcipán
  • 100 ml tojáslikőr

Készítés:

  • A marcipánt lereszelem.
  • A tejszínt gyöngyözésig melegítem és beleteszem a darabokra tört csokit. Keverem, míg elolvad.
  • Hozzáadom a lereszelt marcipánt. Elkeverem.
  • Beleöntöm a tojáslikőrt és egyneműre keverem.
  • Habzsákba töltöm, és a konyhapulton hagyom, hogy ott szobahőmérsékletűre hűljön.

Burok: 20 dkg étcsokoládé (75%-os) és 2g porított kakaóvaj

A csokit megolvasztom és temperálom, majd polikarbonát formába öntöm.

 

 

 

_MG_9110

 

 

_MG_9105

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!