Csokoládé Kreatívan

Húsvéti tojások

 

_MG_9158

 

Hagyományosnak éppen nem mondható húsvéti tojásokat készítettem. Négy szép nagy tojás készült, kettő fehér csokiból, egy tejcsokiból (pirított szezámaggal ízesítve) és egy pedig 75%-os étcsokoládé-ból. Erre a témára nagyon jó ötleteket találtam Ildi Kokkinál és Praliné Zsuzsinál is, így aztán ezekből válogatva készítettem az elmaradhatatlan, de ebben az esetben kézműves, csokitojásokat…

 

A formát kreatív boltban vásároltam.

_MG_9131

Színes, márványos:

  • 100 g fehér csoki
  • 1 g porított kakaóvaj
  • liofilizált málnapor 1-2 teás kanálnyi (függ attól, hogy milyen erősre akarjuk színezni)
  • zöld macha tea por
  • 4-6 g porított kakaóvaj por

Készítés:

  • 3 g kakaóvaj port felolvasztok a mikróban.
  • Hozzáadom a macha tea port, a kezemre gumikesztyűt húzok és az alaposan kitörölt tojásforma belsejének mindkét felét jól bemaszatolom vele. Hűtőbe teszem egy rövid időre.
  • Amikor megszilárdult a kikent felület, a málnaporral is ugyan így járok el.
  • A fehér csokit megolvasztom, temperálom és a tojásformának egyik felét kb. háromnegyedig megtöltöm az olvasztott, temperált csokival. A forma másik felét gondosan rányomom és öt percig folyamatosan forgatom, hogy a csoki egyenletesen terüljön szét a formában.
  • Ezután a tojást egy csészébe állítom és hűtőbe teszem. Percenként ötször-hatszor megfordítom.
  • másfél órán át hagyom a hűtőben pihenni.
  • A tojásformát óvatosan szétnyitom és már kész is a szép fényes „maszatolós” technikával készült húsvéti tojás.

Csíkos, fahéjjal ízesített:

_MG_9147

  • 100 g fehér csoki
  • 1 g porított kakaóvaj
  • 1-2 teás kanál macha tea por
  • 50 g fehér csoki
  • fél teás kanál porított kakaóvaj
  • 1 teás kanál őrölt fahéj

Készítés:

  • Az öt dkg fehér csokit felolvasztom és temperálom. Belekeverem a macha teát.
  • Habzsákba töltöm, ill. nekem van egy „célszerszámom”, kicsi műanyag flakon, hegyes, műanyag csőrrel. Ezzel könnyebben tudok dolgozni, könnyebb irányítani a kifolyó csokit. Nos, ennek segítségével csíkokat rajzolok a tojásforma mindkét részébe. Rövid időre hűtőbe teszem.
  • A 100 g csokit felolvasztom, temperálom, belekeverem az őrölt fahéjat.
  • A tojásforma egyik felét háromnegyedig töltöm az olvasztott, temperált csokival…
  • A továbbiakban ugyan úgy járok el, mint a színes, márványos tojás esetében.

Tejcsokis, pirított szezámmagos:

_MG_9143

  • 100 g tejcsoki
  • 1 g porított kakaóvaj
  • 2 ev. kan. szezámmag

Készítés:

  • A szezámmagot megpirítom.
  • A csokit felolvasztom, temperálom és belekeverem a pirított szezámmagot.
  • Továbbiakban pontosan úgy járok el, mint az előző tojások készítésénél.

Étcsokoládés: Erről külön képet nem készítettem. A celofánba csomagolt az étcsokoládés tojás.

_MG_9161

  • 100 g 75%-os étcsokoládé
  • 1 g porított kakaóvaj

Készítés:

Így készültek nálam a húsvéti tojások…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!