Végre megérkeztek az első napsugarak. Minden nap egy kicsit kertészkedem, virágot ültetek és hosszasan időzök a virágboltban, nézelődök vagy vásárolok is… Nagyon várom a jó időt. Szeretek elfáradni a kerti munkában. Szeretem a napsugaras reggelek hangulatát, kortyolni a reggeli kávét és mélyet szippantani a friss, virágillatú levegőből. Délután a teraszon ücsörögni egy újsággal a kezemben, beszélgetni a családommal, barátokkal és közben fagyit kanalazni…
Az első fagyi az idén, mi is lehetne más, mint az eperfagyi. De nem ám csak úgy egyszerűen eperből és kész, hanem túrókrémes eperfagyi..
Hozzávalók:
- 4 db tojásnak a sárgája
- 80 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 750 g eper (most természetesen az eper fagyasztott volt)
- 200 g epres krémtúró
- 3 evőkanál citromlé
- 250 ml tejszín (nálam laktózmentes)
Készítés:
- A cukrot, a vaníliás cukrot a tojások sárgájával gőz fölött sűrű krémmé főzöm.
- A tálat hideg vízbe állítom (a tálnak csak az alját érje a hideg víz) és addig kevergetem, míg ki nem hűl.
- Az epret hagyom kiolvadni. (vagy a mikróban kiolvasztom) és botmixer segítségével pürésítem.
- Az eperpürét, az epres krémtúrót és a citromlevet a tojáskrémbe keverem.
- A tejszínt kemény habbá verem és beforgatom az eperkrémbe.
- A fagyigépben előírás szerint kifagyasztom.
Végül a fagyit zárható műanyag dobozokba teszem, és fogyasztásig mélyhűtőben tárolom.
Az eredeti recept itt olvasható.
Eperfagyi receptet találtok még a blogon ITT, ITT, ITT, és ITT,
A díszítéshez 3 szem friss epret használtam fel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: