Csokoládé Kreatívan

Túrókrémes eperfagyi

_MG_9237

 

Végre megérkeztek az első napsugarak. Minden nap egy kicsit kertészkedem, virágot ültetek és hosszasan időzök a virágboltban, nézelődök vagy vásárolok is… Nagyon várom a jó időt. Szeretek elfáradni a kerti munkában. Szeretem a napsugaras reggelek hangulatát, kortyolni a reggeli kávét és mélyet szippantani a friss, virágillatú levegőből. Délután a teraszon ücsörögni egy újsággal a kezemben, beszélgetni a családommal, barátokkal és közben fagyit kanalazni…

Az első fagyi az idén, mi is lehetne más, mint az eperfagyi. De nem ám csak úgy egyszerűen eperből és kész, hanem túrókrémes eperfagyi..

 

Hozzávalók:

  • 4 db tojásnak a sárgája
  • 80 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 750 g eper (most természetesen az eper fagyasztott volt)
  • 200 g epres krémtúró
  • 3 evőkanál citromlé
  • 250 ml tejszín (nálam laktózmentes)

Készítés:

  • A cukrot, a vaníliás cukrot a tojások sárgájával gőz fölött sűrű krémmé főzöm.
  • A tálat hideg vízbe állítom (a tálnak csak az alját érje a hideg víz) és addig kevergetem, míg ki nem hűl.
  • Az epret hagyom kiolvadni. (vagy a mikróban kiolvasztom) és botmixer segítségével pürésítem.
  • Az eperpürét, az epres krémtúrót és a citromlevet a tojáskrémbe keverem.
  • A tejszínt kemény habbá verem és beforgatom az eperkrémbe.
  • A fagyigépben előírás szerint kifagyasztom.

Végül a fagyit zárható műanyag dobozokba teszem, és fogyasztásig mélyhűtőben tárolom.

Az eredeti recept itt olvasható.

Eperfagyi receptet találtok még a blogon ITT, ITT, ITT, és ITT,

A díszítéshez 3 szem friss epret használtam fel.

 

_MG_9240

 

 

_MG_9234

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!