Már régen tervezgetem, hogy kókuszfagyit készítek, de mindig elmaradt. Egyszer azért, mert borús volt az idő, máskor pedig azért, mert jobb ötletem támadt vagy, mert éppen üdítőbb, inkább gyümölcsös ízre vágytam. A kókuszos fagyit ugyan nagyon szeretem, de, egy kicsit mindig édesebbnek éreztem, mint ahogy én szeretem. Ezért, azt találtam ki, hogy étcsokoládét teszek bele, pont úgy, mint a sztracsatella fagyinál…
Hozzávalók:
- 200 ml tej (nálam szójatej)
- 200 ml tejszín (nálam laktózmentes)
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 100 g cukor
- 2 evőkanál kókuszlikőr
- 5 tojás sárgája
- csipet só
- 15 dkg étcsokoládé
- néhány fagyitölcsér
- 2-3 evőkanál kókuszreszelék
Készítés:
- A tejet felmelegítem és beleteszem a kókuszreszeléket, hagyom állni, letakarva, 15-20 percig.
- A tojást a cukorral, csipet sóval kikeverem, majd apránként hozzákeverem a kókuszos tejet (a kókuszreszelékkel együtt), és gőz fölött, állandó keverés mellett, sűrű krémmé főzöm.
- Hozzáadom a kókuszlikőrt.
- A tejszínt nem túl kemény habbá verem, és a krémhez keverem.
- Hagyom a konyhapulton hűlni, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
- Másnap a hideg krémet a fagyigépben kifagyasztom.
- Amíg a gép dolgozik, felolvasztom az étcsokoládét a csokiolvasztó gépben vagy gőz fölött.
- A tölcsérek szélét megmártom benne, majd vízszintesen tartva a tölcsért kicsit megforgatom, hogy ne folyjon le a csoki a tölcsér oldalára. Végül egy tálba előkészített kókuszreszelékbe mártom a tölcsér becsokizott szélét.
- Az olvasztott csoki megmaradt nagyobbik részét hozzácsorgatom a fagyihoz, a fagyasztás befejezése előtt kb. 5 perccel. Ennél a lépésnél pont úgy járok el, mint a sztracsatella fagyi esetében.
- A kész fagyit zárható műanyag dobozba kanalazom és mélyhűtőben tárolom. Fogyasztás előtt kb. fél órával kiveszem a mélyhűtőből, így könnyebben adagolható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: