Csokoládé Kreatívan

Mazsolás – meggylikőrös – mandulás szaloncukor

 

_mg_1736

 

 

Évek óta nálunk a karácsonyi készülődés része, sőt talán a legfontosabb része a házi szaloncukor készítés. Nem bonyolult, nem is lehet elrontani és csodás ízeket lehet kreálni. 🙂 A csomagolása már közös „munka”, együtt az egész család, beszélgetünk és csomagolunk. Néha kicsit kóstolunk… 🙂 

Hozzávalók: (30 db)

  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg mazsola (langyos vízben átmostam)
  • meggylikőr
  • késhegynyi fahéj
  • 5 dkg barnacukor
  • 10 dkg olvasztott (gőz fölött olvasztott) fekete csoki

Burok:

20 dkg fekete csoki, 2g porított kakaóvaj

Készítés:

A mazsolát megmosom langyos vízben és annyi meggylikőrt öntök rá, hogy ellepje. Kb. fél órán át (lehet több is), áztatom benne a mazsolát.

A továbbiakban ugyan úgy járok el, mint a narancsos – sárgabarackos szaloncukor esetében.

_mg_1738

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!