Nagyon ritkán készítek fehércspkiból bonbont, pedig vannak olyan ízek (pl. eper, meggy…), amelyeket a fehércsoki íze egészít ki a legjobban. Ezt a bonbont ajándékba készítettem és tudtam az ajándékozottról, hogy a meggy és a fehércsoki kombináció a kedvence… A bonbonos dobozba másik csoki is került, ez volt a meglepetés csoki. Itt a ganache-t étcsokoládé burokba tettem és fehércsokival díszítettem. Jól mutattak a dobozban egymás mellett. Ide a blogra is készítettem közös képet, de most a recept a fehércsokis bonbonról fog szólni. Az étcsokoládés receptjét egy következő bejegyzésben olvashatjátok…
Hozzávalók: Krém
- 27 dkg meggy (fagyasztott)
- 1 teás kanál méz
- 10 dkg fehércsoki (vaníliás)
- 10 dkg marcipán (Szamos Marcipán)
- fél dl tejszín (nálam laktózmentes)
- késhegynyi őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt szegfűbors
- 1 teás kan. Cherry Brandy
Burok: 30 dkg fehércsoki és 3 g porított kakaóvaj
Készítés:
- A meggyet kimérem és hagyom a konyhapulton egy tálban felolvadni.
- A tejszínt kissé felmelegítem, beleteszem a fűszereket, letakarom és hagyom állni kb. fél órán át.
- A felolvadt meggyet botmixerrel mixelem, egy szűrőn átnyomom, hogy ne maradjon benne a gyümölcs héja, ill. magtörmelék.
- Az átpasszírozott meggyet a mézzel pár percig forralom, hozzáadom a fűszeres tejszínt és leveszem a tűzről.
- Beleteszem az összedarabolt csokit, átkeverem, majd hozzáadom a feldarabolt marcipánt is.
- Végül a likőrrel alaposan átkeverem és habzsákba töltöm. A konyhapulton hagyom kihűlni.
A burokhoz a csokit felolvasztom és temperálom, majd bonbonformába öntöm.
A krémhez a meggypürét Praliné Zsuzsi receptje alapján készítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: